“12 - 18 Mayıs Hemşireler Haftası” Nedeniyle Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni Düzenlendi
12 Mayıs 2023

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla; Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, Türk Hemşireler Derneği Trabzon Şubesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi İşbirliğiyle çelenk sunma töreni düzenlendi.

Törene il içi hastanelerinin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri, birçok hemşire ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini ile ilgili konuşma yapan Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevim ATALAR; ICN 2023 yılı “Hemşirelerimiz. Geleceğimiz.” temasına dikkat çekerek, bireyin ve toplumun sağlığın geliştirilmesi ve hastalıkların önlenmesi için hemşire iş gücünün desteklenmesi, geleceğe yönelik hemşirelerin korunması, saygı duyulması ve değer verilmesini sağlayacak çalışmalarla hemşirelik mesleğine yatırım yapılmasına vurgu yapmıştır.

• toren_m.jpg
  • toren8.jpeg