Hizmet Alanları:
- Poliklinik hizmetleri, Görüntülü Muayene Polikliniği, Periyodik Sağlık Muayenesi, Kronik Hastalık Takibi, Erişkin Bağışıklama, Sigara Bırakma Polikliniği, 80 yaş üstü hastalar için YAŞAM Polikliniği, Obezite Merkezi, Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları (GETAT) merkezi, Eğitim Aile Sağlığı Birimi (Erdoğdu 73 Nolu AHB-Gülbaharhatun 18 Nolu AHB)
Tanı ve Tedavi Yöntemleri:
- Obezite merkezinde bulunan vücut kompozisyon analizatörü (TANİTA marka) ile vücut analizi yapılmaktadır.
- GETAT merkezinde akupunktur, mezoterapi, kuru-yaş kupa tedavileri yapılmaktadır.
- Obezite merkezinde bulunan spor salonunda koşu bandı ve bisiklet ile egzersiz ve pilates yapma imkanı bulunmaktadır.
Öne Çıkan Hastalıklar:
- Aile hekimliği polikliniğinde Diyabet, Hipertansiyon, Hiperlipidemi, Tiroid bozuklukları gibi kronik hastalıklar, Obezite merkezinde Obezite takip ve tedavi programı.
Randevu ve İletişim Bilgileri:
- MHRS ve ALO 182 üzerinden tüm birimlere randevu alınabilir.
Sıkça Sorulan Sorular (Opsiyonel):
- Obezite merkezine kimler başvurabilir?
Obezite merkezi yetişkin, obeziteli bireylere hizmet vermektedir. Bu nedenle 18 yaş ve üzeri, Beden Kütle İndeksi (kg olarak kilonun, metre cinsinden boyun karesine bölünmesiyle hesaplanır) 30 ve üzerinde olan hastalar kabul edilmektedir.
- Görüntülü muayene hizmetine nasıl başvurulur?
MHRS ve ALO 182 üzerinden Aile hekimliği görüntülü muayene polikliniğine randevu alıp, randevu zamanında görüntülü ve sesli şekilde muayenenizi olabilirsiniz.
- Evde Sağlık biriminden hangi hastalar, nasıl hizmet alabilir?
Evde sağlık hizmetlerinden, tanısı konmuş hastalıklar sebebiyle cihaza, yatağa veya eve bağımlı olan ve/veya yaşlılığından dolayı sağlık hizmetine ulaşımda zorluk yaşayan, yaşadığı mekânda evde sağlık hizmeti alma talebinde bulunan ve bu talebi uygun görülen bireyler yararlanabilir. Hastalar 444 38 33 nolu Evde Sağlık Hizmetleri İletişim Merkezi üzerinden kayıt oluşturabilirler.
- Erişkin aşı polikliniğine kimler başvurabilir?
Erişkin aşı polikliniğinde, hastanemize herhangi bir nedenle başvuran yetişkin yaş grubundaki hastalardan aşı ile önlenebilir hastalıklar açısından risk altında olanlara bağışıklama danışmanlığı ve poliklinik ortamında aşıların yapılması hizmetleri verilmektedir. Bu hastalar, 65 yaş ve üzerindeki tüm hastalar ile gebeler, diyabet, kanser ve diyaliz hastaları, kronik kalp, akciğer, karaciğer ve böbrek hastalığı olanlar, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullananlar ve organ nakli hastaları gibi hastalığı olan kişilerdir. Bu gruptaki hastalar kayıtlı cep telefonlarına gönderilen kısa mesaj ile bilgilendirilmekte ve randevu almaksızın polikliniğe başvurabilmektedirler.