Araştırma Kurum İdari İzin Başvurusu
02 Mayıs 2024

Sağlık tesisimizde yürütülmesi planlanan bilimsel araştırma idari izin başvuruları sorumlu araştırmacı tarafından dilekçe ve eklerine göre hazırlanarak başhekimliğimizde yapılmaktadır.

Ekte kurum idari izin başvuru dilekçesi, başvuru belgeleri ve dokümanların hazırlanmasında dikkat edilecek bilgiler yer almaktadır.

!!!!!! Hastanemizde klinik araştırmalar etik kurulu faaliyeti durdurulduğundan daha önceden hazırlanan klinik araştırmalar etik kuruluna ait başvuru belgelerinin kullanılmaması gerekmektedir.

Başhekimliğimize yapılan idari izin taleplerinde ekte sunulan Bilimsel Araştırma Çalışmaları Başvuru kullanılmalıdır.

Kurum idari izin için diğer istenen belgelerde başvuru yapacağınız etik kurulun formlarını kullanabileceği gibi ekte sunulan örnek formları da hazırlayabilirsiniz.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından idari onay alınan bilimsel araştırmalarda; Çalışmaya başlanmadan önce Etik Kurul Onayının (aslı gibidir onaylı hali) ve ekte yer alan protokolün (iki nüsha doldurması) müdürlüğe teslim edilmesi istenmektedir.

!!!!! Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı birimlerde planlanan çalışmalarda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına ait araştırma başvuru formu kullanılmaktadır.