29 Şubat 2024

Trabzon Numune Hastanesi, 1937 yılında savaş yıllarında yaptırılan hastanelerden biri olup, hastanenin projesi Bayındırlık Bakanlığına bağlı Projeler Dairesi'nde hazırlanmıştır. Hastanemiz şehir merkezinde Kahramanmaraş Caddesi Kavak Meydanı Mahallesi 36000m² kampüs alanında 250 yatak ile 1947 yılında hizmete başlamıştır.

Trabzon'un tarihten gelen ticari ve kültürel üstünlüğü, Trabzon Numune Hastanesi'nin kurulmasıyla birlikte Trabzon'un bölgede sağlık merkezi haline gelmesini perçinlemiştir. Tarihi hastanemiz uzun yıllardır kutsal göreviyle bu onuru hak ediyor.

2005 yılında hastanemize uzman yetiştirme yetkisi verilmiş ve hastanemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne yükseltilmiştir.

Trabzon İli Yomra İlçesi Kaşüstü Yerleşkesinde bulunan sağlık tesisimiz 2012 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakanlığı tarafından bu tesisle birleştirilmiş ve iki kampüste hizmet vermeye başlamıştır. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi aynı yıl Trabzon Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bağımsız hastane statüsü Sağlık Bakanlığı tarafından kaldırılarak Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi adı altında birleştirildi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü ile 16 il valiliği arasında, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterleri ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü tarafından eğitim ve araştırma hastanelerinin ortak kullanımına yönelik protokol imzalandı. Bu protokol uyarınca hastanemiz 2016 yılında Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi olmuştur.

Hastanemiz günümüzde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi adı altında 665 kayıtlı yataklı Kaşüstü Ana Bina Yerleşke ve Numune Ek Bina Yerleşke olmak üzere iki ayrı hizmet binasında sağlık hizmeti vermektedir.