Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi.

canakkale19_3.jpeg

Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü münasebetiyle hazırlanmış olan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programına İl Sağlık Müdürü Dr.Hakan USTA, Kamu Hastane Hizmetleri Başkan Vekili Dr.Oğuz KARA, Personel ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Erkan BULUT, Başhekim Prof.Dr. Süleyman TÜREDİ, Hastane Yönetimi ve Çalışanları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Başhekim Prof.Dr. Süleyman TÜREDİ ve İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan USTA günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmalarında; Çanakkale'de hem karadan hem de denizden yürütülen savaşta birçok şehit verilerek atalarımızın tam 104. yıl önce büyük bir zafer kazanarak tarih yazdığını ve Çanakkale’de yaşanan ruhun bizden sonra gelen nesillerimize de aktarılması gerektiğinin vurgusu yapıldı. Programda duygu dolu anlar yaşandı. Muharip Gaziler Derneği Başkanı’nın konuşmalarına yer verildi. Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve Gazilerimize Onur Belgesi takdimi yapıldı.

Çanakkale Zaferini anlatan anlamlı şiirler, sözler, hikâyeler ve Sinevizyon gösterisi ile program sona erdi. Program kapsamında 15 Mart 2019 Cuma günün de Trabzon İl Müftülüğünün katkılarıyla hastanemiz mescidinde Cuma namazı öncesinde şehitlerimiz için Kur-an’ı Kerim ve Mevlüdü Şerif okutulmuştur. Ardından şehitlerimizin ruhu için helva ikramı yapılmıştır.

• canakkale19_1.jpeg
  • canakkale19_10.jpeg