Hastanemiz Üroloji Kliniği’nde Doç. Dr. Hasan Rıza AYDIN Koordinatörlüğünde Retrograt İntrarenal Cerrahi (RİRC) Kursu Düzenlendi
23 Mayıs 2022

Hastanemiz Üroloji Kliniği’nde Doç. Dr. Hasan Rıza AYDIN koordinatörlüğünde, Doktor Öğrt Üyesi Hamit Zafer AKSOY, Op. Dr. Fatih BIÇAKLIOĞLU, Op. Dr. Mehmet Akif RAMAZANOĞLU ve Op. Dr. Görkem AKÇA ile birlikte Retrograt İntrarenal Cerrahi (RİRC) kursu düzenlendi.

RİRC, ince ve bükülebilen bir enstrüman olan fleksibl üreterorenoskopla, tamamen doğal yoldan girilerek vücutta herhangi bir kesi yapmadan böbrek ve üreterdeki taş veya tümörlerin lazer kullanılarak endoskopik olarak tedavilerinin yapılmasıdır.

Cumartesi gününü gerçekleştirilen RİRC kursuna Rize ve Trabzon’daki çeşitli hastanelerden gelen üroloji hekimleri katıldı. Teorik eğitimler sonrasında ameliyathanede hastalarımızın böbrek taşlarına RİRC ile müdahaleyi adım adım teknikle gösterilip hekimlerin neler yapmaları ve yapmamaları gerektiği gösterildi.

Eğitimlerin tamamlanması sonrası kursa katılan hekimlere sertifikaları verildi.

• rirc1.jpeg
  • rirc2.jpeg