18 Ve 19 Mart Tarihlerinde Hastanemizde Karadeniz Cerrahi Derneği Ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanemiz İşbirliği İle “Fıtık Kursu” Başarıyla Gerçekleştirildi
21 Mart 2022

Fıtık kursunda, karın duvarı ve kasık fıtıklarının güncel sınıflamaları, açık ve kapalı cerrahi anatomi ve ileri laparoskopik (kapalı) cerrahi onarım teknikleri sunuldu. 18 Mart Cuma günü hastanemizden Doç Dr. Banu Karapolat, Başasistan Op.Dr. Halil Afşin Taşdelen ve Op.Dr. Sercan Büyükakıncak eğitimci olarak sunumlar yaptılar. İstanbul’dan Prof. Dr. Ahmet Ziya Balta, KTÜ Tıp Fakültesi’nden Dr.Öğr Üyesi Mehmet Uluşahin, Çorum Hitit Üniversitesi’nden Op.Dr. Orhan Aslan, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Op.Dr. Serkan Tayar eğitimci olarak kursumuza destek verdiler. Ayrıca 19 Mart Cumartesi günü Prof. Dr. Ahmet Ziya Balta tarafından laparoskopik TEP ve Başasistan Op.Dr. Halil Afşin Taşdelen tarafından laparoskopik TAPP ve laparoskopik IPOM-Plus canlı ameliyatları gerçekleştirildi. Ameliyatlar canlı olarak konferans salonumuza aktarılarak katılımcılarla ameliyat teknikleri interaktif ortamda gösterilerek tartışıldı. Karadeniz Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Serdar Türkyılmaz moderatörlüğündeki Fıtık kursu’na bölgemizdeki çevre illerden ve ilimizdeki hastaneler ile KTÜ Tıp fakültesinden genel cerrahi uzmanları ve uzmanlık öğrencileri katıldılar.

• cerrahi1.jpeg
  • cerrahi4.jpeg