Hastanemizde 47 Yaşındaki Erkek Hastaya Akalazya Hastalığı Nedeniyle POEM (Per-Oral Endoskopik Myotomi) Yöntemi Uygulanarak Hasta Tedavi Edilmiştir

poem.jpeg

Hastanemizde Gastroenteroloji Uzmanı Dr.Abdullah Murat BUYRUK ve ekibi tarafından 47 yaşındaki erkek hastaya Akalazya hastalığı nedeniyle POEM (per-oral endoskopik myotomi) yöntemi uygulanarak hasta tedavi edilmiştir. Yine aynı ekip tarafından mide felci nedeniyle hastanemize başvuran 74 yaşındaki kadın hastada ise G-POEM (gastrik- per-oral endoskopik myotomi) yöntemi uygulanarak tedavi uygulanmıştır.

Buyruk: "Gerek EMR, ESD gibi erken evre tümörlerin çıkarılmasında kullandığımız yöntemler ve gerekse de POEM, G-POEM gibi ileri endoskopik yöntemlerin hastanemizde uygulanabiliyor olması Trabzon ve Karadeniz Bölgesi için oldukça önemlidir. Bu işlemlerin yapılmasında her alanda bize destek olan cerrahi ekibimize (Dr.Banu KARAPOLAT, Dr.İsmet HAN, Dr. Ekrem KOÇ, Dr. Aydın AKTAŞ), hastane Başhekimliğimize ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum."dedi.

Bu işlemler de görev yapan tüm çalışanlarımıza hastane yönetimi olarak teşekkür ederiz.