Kanserle Mücadelede ‘’Sen Bir Kahramansın’’

Ekim ayı meme kanseri farkındalık ayı olarak kabul edilmiştir ve bu kapsamda meme kanseri hakkında toplumu bilinçlendirmek, erken tanının önemini vurgulamak ve meme kanseri taramasını yaygınlaştırmak için pek çok etkinlik düzenlenmektedir.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsünde meme kanseri farkındalığını arttırmak amacıyla toplantı düzenlenmiştir. Ayrıca meme kanseri tedavisi almış ve tedavi süreci sonrası tekrar çalışma hayatına dönerek normal yaşantısına devam eden sağlık çalışanları da unutulmamıştır.

Meme kanseri her 8 kadından birinde görülen en yaygın olan kadın kanseri türüdür. Risk faktörleri arasında genetik yatkınlık, obezite, kısırlık gibi pek çok neden sayılabilmektedir. Erken yaşlarda görülen bu kanser tipinden korunmada en önemli faktör tarama testleridir. Kendi kendine meme muayenesi ve 40 yaşından sonra iki yılda bir mamaografi tanının erken konulmasında yardımcıdır. Tanı ne kadar erken konulursa tedavi süreci o kadar kısa ve kolay olmaktadır.

Hastanemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği İdari sorumlusu Doç. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin, Başhekim yardımcısı Dr. Can Ertan Argın, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Sevim Atalar’ın katılımı ile düzenlenen toplantıda meme kanseri mücadelesinden başarıyla çıkmış birer kahraman olan ve halen aktif çalışmaya devam eden sağlık çalışanlarına çiçek ve plaket verilerek onurlandırılmıştır. Toplantıda meme kanserinin erken tanısının önemi vurgulanmıştır. Her sağlık çalışanının toplumu bilinçlendirmek için çalışmasının gerekliliği üzerinde durulmuştur.

"ERKEN TANI HAYAT KURTARIR, KANSERDEN DEĞİL GEÇ KALMAKTAN KORKMALIYIZ VE DÜZENLİ TARAMALARIMIZI MUTLAKA YAPTIRMALIYIZ…"

kansermucadele1.jpg

kansermucadele2.jpg