Hastanemiz Bünyesine Yeni Bir Cihaz Kazandırdı

Hastalarımız artık şehir dışına gitmeyecek

Trabzon da yaşayan 30 yaşındaki kadın hastamıza 10 yıl önce  yüksek kolesterol tanısı konuldu. Bu hastalığı nedeniyle de 7 yıl önce Koroner By-Pss ameliyatı geçiren hastamız. Belirli aralıklarla kanındaki kötü kolesterolün temizlenmesi amacıyla  ‘Lipid Aferezi’ tedavisi görmesi gerekiyordu. Tedavi için gerekli olan cihaz en yakın Erzurum da olduğu için, hastamız 15 günde bir tedavi için Erzurum’a gitmesi gerekiyordu. Bu durum hastamızı çok zorluyordu. Bunun üzerine harekete geçen hastanemiz cihazın  Trabzon’a getirilmesi için çalışma başlattı ve  cihazın Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelmesini sağladı. Bu sayede hastamız artık Erzurum’a gitmesine gerek kalmadan tedavisini hastanemizde görebilecek.

Endokrinoloji uzmanı Dr. Savaş Volkan Kişioğlu; ‘ Hastamızın kardeşi de aynı hastalıktan hayatını kaybetmişti. Tüm tedavileri uygulamamıza rağmen kötü  kolesterolü 500 altına indiremiyorduk. Artık bu cihaz sayesinde haftada bir hastamızın kanını çekip, temizleyip geri veriyoruz’ açıklamasında bulundu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta , Başhekimimiz Prof. Dr. Süleyman Türedi önderliğindeki hastane yönetimimiz de, hastanemiz de ilk kez bu tedaviyi gören hastamız ile görüşüp hastamızın  genel durumu ile ilgili bilgi aldı.

Bizlerde bu vesile ile bu süreç de emeği geçen Sağlık Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüze  hastane yönetimimiz olarak teşekkür ederiz.

cihaz.jpg