Hastanemiz Nöroloji Kliniği Başarılı Uygulamalarına Devam Ediyor.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji kliniğine başvuran hastamızın aralıklı olarak inme atakları hikayesi olması nedeniyle yapılan şah damarı ultrasonunda sol tarafta %90 dan fazla darlık olduğu gözlenmiştir. Nöroloji uzmanı Ramazan Akpınar tarafından şah damarına stent takılması amaçlı girişimsel radyoloji bölümümüze yönlendirilen hastamıza kasık damarından girerek yaptığımız anjiografi incelemesinde sol şah damarında %90 dan fazla darlığın olduğu saptandı. Sonrasında aynı seansta ince tel ve kateterler ile birlikte sol şah damarına stent yerleştirildi. İşlemi yapan Girişimsel radyoloji Uzmanları Dr.Eser BULUT ve Dr.Süleyman BEKİRÇAVUŞOĞLU şah damarı darlıklarının toplumumuzda sık görülen hastalık olduğunu ve halk arasında felç diye bilinen inme vakalarının  en sık sebebinin olduğunu belirtti. İşlemde anjio ünitesinde bizlere destek olan Tülay ÖNDER ve Yeliz SALKI  hemşirelere, radyoloji teknikeri Ahmet BİÇEN  , anestezi uzmanı Dr.Seyfi KARTALve anestezi teknikeri  Semih AYDURMUŞ ve Kadir GÜNER e teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu hasta grubunda ekip ruhuyla çalıştığımız  Uzm.Dr.Ramazan AKPINAR ve tüm nöroloji uzmanlarınada tek tek teşekkür ediyoruz.

ameliyat.jpg