Hastanemizde Afet ve Acil Durum Planı Kapsamında AFAD İle Ortaklaşa Yürütülen KBRN Ünitesi ( Kimyasal – Biyolojik – Radyolojik – Nükleer) “ Klor Zehirlenmesi “ Konulu Saha Tatbikatı Gerçekleştirildi.

Konusunun belirlenmesinde son günlerde yaşanılan KBRN vakalarının ve hastanemizin KBRN referans hastanesi olmasının yol gösterici olduğu, belirtilen Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) tatbikatında, senaryo gereği Yalıncak mahallesindeki bir sitenin kapalı yüzme havuzunda klordan etkilenen vatandaşların, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, AFAD (Afet  ve Acil Durum) ve hastanemiz HAP (Hastane Afet ve Acil Durum Planı) Ekibi’nin süreci profesyonelce yönetmesi sonucunda KBRN Ünitemizde arındırılarak tedavileri eksiksiz olarak  tamamlandı ve tatbikat başarılı bir şekilde sonlandırıldı.

tatbikat1.jpg

tatbikat2.jpg