Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Avrasya Üroonkoloji Derneği ile Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi İşbirliğiyle 15.11.2019 Tarihinde Hastanemiz Kaşüstü Kampüsünde “Multidisipliner Üroonkoloji Vaka Toplantısı” Gerçekleştirilmiştir.

Açılış konuşmalarını hastanemiz Üroloji Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Hasan Rıza AYDIN, Doğu Karadeniz Şubesi TÜD Başkanı Prof.Dr. Ersagun KARAGÜZEL, Sağlık Tesisimiz Başhekimi Prof. Dr. Süleyman TÜREDİ yapmışlardır.

Eğitim Programında; Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji ABD Dr. Emre ALTINMAKAS ‘Ürologlar için Multiparametrik Prostat MR’ ve ‘Günümüzdeki Prostat Biyopsisi Yöntemleri, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji ABD Prof. Dr. A. Erdem CANDA ‘Robotik prostat kanseri cerrahisinde gelişmeler’, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Medikal Onkoloji ABD Profesör Dr. Mahmut GÜMÜŞ ‘Prostat Kanseri Tedavisinde Kemoterapi Tedavisi’ ve İtalya Università di Modena and Reggio Emilia, Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bernardo Rocco tarafından skype üzerinden ‘Robotik Radikal Prostatektomi Sırasında Floresan Konfokal Mikroskopi Kullanımı’ konulu sunularını yaptılar.

Bu toplantıda yurt dışından bir konuşmacının canlı skype bağlantı üzerinden üroloji sempozyumuna katılması Trabzon’da bir ilk olarak gerçekleştirilmiştir.

uroonkoloji.jpg

uroonkoloji2.jpg