Meme Kanseri Riskini Azaltmada Beslenmenin Önemi

mkanser.jpg

Meme kanseri riskini azaltmak için sağlıklı beslenmeli ve ideal kilomu korumalıyım.” bilincinde yetiştirilmesi gerekmektedir.  Ülkemizde, günümüz genç nüfusu tıbbi bilgilendirmelerden sıkılmakta ve söylenenleri pek dikkate almamaktadır. Biz de, bu nedenle ülkemizde Sağlık Bakanlığı Hastaneleri içinde tek Meme Polikliniği olan hastane olarak, bu konuda çocuk ve gençlerimizi bilinçlendirmek istedik ve bir farkındalık videosu hazırladık. Video’da gençleri sıkmadan bilinçlendirmek için, onların yaş grubunda oldukça sevilen bir sanatçımıza; “Meme kanserinden korunmak için tıbbiyeli beyaz önlüklülerin tavsiyelerini mutfaktaki beyaz önlüklülerin tavsiyeleri ile birleştirip bu tavsiyeleri kulağa hoş gelen melodiler gibi algılamalısın.” dedirttik. Bu video ile erişkin yaş grubunu da bilinçlendirebilmek için sağlıklı beslenmeye önem veren bir Şef ile çalışarak, “Sağlığı en çok tehdit eden tatlıyı bile nasıl sağlıklı hale getirebiliriz” sorusunu örnek bir sağlıklı tatlı tarifiyle yanıtladık ve son olarak; “Sen de, kendi küçük lezzetlerini yaratabilir ve sağlıklı beslenmeyi eğlenceli hale getirebilirsin.” cümlesiyle hedef kitlemize ulaşmak istedik.

Uzm. Dr. Eda KÜÇÜKTÜLÜ