Meme Kanseri Tanısını Geç Almış Genç Bir Hastamızın Gökyüzünde Bulduğu Umudu Başkaları İçin Hayat İzine Dönüştürme İsteğini Kemoterapi Ünitelerini Sanal Gökyüzüne Çevirerek Yerine Getirdik.

Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonunun Üyesi olan Doğu Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Hastanemizin Genel Cerrahi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Uzer Küçüktülü, Gökyüzünde Hayat İzi projesinin Sağlık Bakanlığı ve Federasyon adına yürütücüsü, hastanemizin Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Eda Küçüktülü, Kanser Daire Başkanlığı katkıları ile Türk Hava Yolları Kaptanlarının kokpitten çektiği fotoğraflarla tüm Doğu Karadeniz’deki Kemoterapi Üniteleri’ni Sanal Gökyüzüne dönüştürdük. Amaç, hastalarımızın umuduna gökyüzünün mavisini ekleyerek, daha pozitif düşünmelerini sağlamak, daha az yan etki ile tedavi yolculuklarını bitirmelerine yardımcı olmaktır.
Projenin çıkış yeri olan ve 81 ile örnek olarak kullanılacak olan Hastanemizin Kemoterapi Ünitesi’nin açılışını yine Kanser Daire Başkanlığımız, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Başhekimimiz ile birlikte bugün gerçekleştirdik. Hastalarımızın, bazen Everest’in tepesinde, bazen Japonya’da Fuji Dağı’nda, bazen Himalaya’larda, bazen de güzel ülkemizin farklı şehirlerinde olduklarını hissederek Ünitemizde geçirdikleri uzun saatleri ne kadar mutlu ve huzurlu geçirdiklerini hep beraber paylaştık.
İl Sağlık Müdürümüz Sayın Hakan USTA ve Hastane Başhekimi Sayın Prof. Dr. Süleyman TÜREDİ emeği geçenlere plaket takdim ederek herkese teşekkürlerini ilettiler.

• memekanseri (1).jpg
  • memekanseri (2).jpg