SBÜ Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı” başladı.

Sağlık tesisimizde 1Nisan-19 Nisan 2019 tarihleri arasında 2. kez düzenlediğimiz Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış töreninde Başhekim Prof.Dr. Süleyman TÜREDİ, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevim ATALAR ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr.Öğr. Üyesi Rahman KÖSEOĞLU, konuşma yapmıştır. Konuşmalarda; palyatif bakımın kurulma amacı, palyatif bakım hizmetlerinin önemi ve ülkemizdeki yeri hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca palyatif bakım ünitelerinde hasta ve yakınlarına gösterilen manevi desteğin önemine vurgu yapılarak kursiyerlere başarılı ve verimli eğitim programı geçirmeleri dilekleri iletilmiştir.

Kurs Programına hastanemizden 3, il içi diğer hastanelerden 4, il dışı hastanelerden 4 olmak üzere toplamda 11 kursiyer kabul edilmiştir. Eğitim programı 5 gün teorik,10 gün pratik olarak yürütülecektir. Teorik ve Pratik Eğitimini başarı ile tamamlayan kursiyerler Sağlık Bakanlığı tescilli “Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikası” almaya hak kazanacaktır.

• pb32019 (1).jpg
  • pb32019 (2).jpg