SBÜ Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Tamamlandı.

Sağlık tesisimizde 11 Şubat-22 Mart 2019 tarihleri arasında 3. düzenlediğimiz “Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı” başarı ile tamamlandı.

Trabzon ili ve ilçe hastanelerden 14, il dışı hastanelerden 6 kursiyer Teorik ve Pratik Eğitim Programını başarı ile tamamlayarak Sağlık Bakanlığı tescilli Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikası almaya hak kazandı.

Sertifika Törenine; Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Köksal HAMZAOĞLU, Kamu Hastane Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Oğuz KARA, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı İlyas ALP, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem YILDIRIM, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Esin SAYIN, Başhekim Prof.Dr. Süleyman TÜREDİ, yönetim ekibi, çalışanlar ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde yapılan konuşmalarda; yoğun bakım ünitelerinde hastaların kaliteli ve verimli bakım almalarında hemşirelere önemli sorumlulukların düştüğünü, yoğun bakım hemşirelerinin  sağlık bakımı alanındaki teknolojik ilerlemeleri ve araştırma sonuçlarını sürekli takip etmeleri gerektiğini vurguladılar. Kurs programı ile  yeni tedavi ve bakım yöntemlerine uyum sağlayabilen acil, kritik ve karmaşık hasta bakım gereksinimlerini karşılayabilecek yetkinliğe sahip gelişmiş yoğun bakım hemşiresi yetiştirmesini hedeflediklerini söylediler. Ayrıca Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’nın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

• ybmartsertifika19 (29).jpeg
  • ybmartsertifika19 (28).jpeg