Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Basın Açıklaması

TC. SAĞLIK BAKANLIĞI

TRABZON İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN AÇIKLAMASI

T.C.  Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafınca, 31/01/2018 tarihinde yayımlanan 2018/2,54567092 sayılı, Acil Servis Hizmetlerine Yönelik Düzenlemeye ilişkin genelge ile Acil servis hizmetlerinde, bazı özellikli ve yoğun hastanelerimizin yaşadığı sorunları ve sebeplerini çözmek üzere, Türkiye çapında günlük olarak 24 saat içinde acil serviste 1000 hasta ve üzeri poliklinik yapılan hastanelerde, hasta yoğunluğunu azaltmak ve hasta memnuniyetini artırmak için, İstanbul ili içinde 16, Türkiye genelinde ise 63 hastanede;

1. Hastanelerde standart poliklinik hizmetlerinde "Mesai Kaydırma veya Vardiya Branş Polikliniği Uygulaması" yapılması,

2. Acil servislerde uzun yatışların ve klinik hasta takiplerinin engellenmesi,

3. Acil servislerde konsültasyonların çabuklaştırılması, ile ilgili ivedilikle çalışma yapılması planlanmıştır.

Söz konusu hastaneler arasında Trabzon sağlık müdürlüğümüze bağlı ve günlük acil poliklinik hasta sayısı 1000 ve üzerinde olan hastane bulunmamaktadır. Ancak ilimizde acil servis yoğunluğunu azaltmak, hastalarımızın memnuniyetini arttırmak ve gerekli sağlık hizmetini vermek için, SBÜ. Kanuni Eğitim ve Araştırma hastanemiz bünyesinde, hafta sonu09:00-15:00 saatleri arasında, çocuk hastalıkları polikliniği, dahiliye polikliniği, kadın hastalıkları ve doğum polikliniği, genel cerrahi polikliniği, üroloji polikliniği, göz hastalıkları polikliniği, nöroloji polikliniği ve çocuk cerrahisi polikliniği hizmeti verilmekte olup, hafta içi her gün 17:00-19:00 saatleri arasında diş hastalıkları poliklinik ve hafta içi her gün 15:00-17:00 saatleri arasında radyoloji poliklinik hizmetleri verilmektedir.

Halkımıza saygı ile duyurulur