8 Ekim Dünya Görme Günü

Güncelleme Tarihi: 09/10/2020

gorme.jpeg

Önlenebilir körlük ve görme kusurlarına küresel bağlamda dikkat çekmek için her yıl ekim ayının ikinci perşembe gününün Dünya Görme Günü ilan edilmiştir. 'Görme hakkı' girişimi ile önlenebilir körlüklerin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütünün tahminlerine göre, dünyada 284 milyon kişi görme kusurlu. Bu sayının 39 milyonu görme engelli ve 245 milyonu da orta veya ileri derecede görme kusurludur. Mevcut görme engelinin yüzde 80'i tedavi edilebilir ve önlenebilirdir. Görme kusurluların yüzde 90'ı gelişmekte olan ülkelerdedir. Görme kusurluların yaklaşık yüzde 65'i 50 yaş üzerindedir. Görme kusurlu çocukların oranı ise 19 milyondur."