Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1 Mart 2023 Tarihinde “Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı” Başladı
01 Mart 2023

Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’nın açılışı 6 Şubat tarihinde 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde hayatlarını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Açılış programında İl sağlık Müdürü Dr. Hakan USTA, Başhekim Prof. Dr. Süleyman TÜREDİ, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevim ATALAR’ın konuşmaları yer aldı. Konuşmalarda; Palyatif bakımın kurulma amacı, palyatif bakım hizmetleri ve eğitim programlarının da standardize edilerek uygulanmasının önemine vurgu yapılarak kursiyerlere başarılı ve verimli eğitim programı geçirmeleri dileklerini ilettiler.

Eğitim Programına hastanemizden 3, il içi diğer hastanelerden 6, il dışı hastanelerden 6olmak üzere Palyatif bakımda çalışan veya çalıştırılması planlanan 15 hemşire kabul edilmiştir.

Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programıyla; Palyatif bakım hastası ve ailelerine bakım veren hemşirelere görevlerinin gerektirdiği bilgi, beceri ve tutumların kazandırılması hedeflenmektedir. Eğitim programının sorumluluğu Hemşire Medine ERTÜRK tarafından yürütülecek olup program 5 gün teorik,10 gün pratik olmak üzere toplamda 15 iş günü sürecektir. Teorik ve Pratik Eğitimini başarı ile tamamlayan kursiyerler Sağlık Bakanlığı tescilli “Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikası” almaya hak kazanacaktır.

• palyatifbakim1.jpeg
  • palyatifbakim2.jpeg