26 Ağustos 2024

İstanbul’dan Gelen Prof. Dr. Ali Rıza Karacı, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde PDA Ameliyatlarını Başarıyla Gerçekleştirdi

Bugün Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kritik bir tıbbi müdahale başarıyla tamamlandı. İstanbul Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi branşında görev yapan Prof. Dr. Ali Rıza Karacı, patent duktus arteriyozus (PDA) teşhisi konulan iki prematüre bebek için ameliyat gerçekleştirdi.

Sabah saatlerinde gerçekleşen ilk ameliyatta, 23 hafta 600 gram olarak doğan bebek PDA'sı kapatıldı. Medikal tedaviye yanıt vermeyen, ameliyat öncesi entübe olarak izleniyordu. Prof. Dr. Karaci’nin deneyimi sayesinde PDA başarıyla kapatıldı ve sağlık durumu yakından izlenmeye devam ediliyor.

ikinci ameliyatta ise, 27. haftalık 1150 gram olarak doğan bebek Şahinoğlu’nun PDA'sı kapatıldı, ameliyat öncesinde ağır pulmoner konjesyon ve böbrek yetmezliği gibi komplikasyonlarla mücadele ediyordu. PDA’nın kapatılmasıyla birlikte sağlık durumunda olumlu gelişmeler bekleniyor.

Her iki ameliyat da başarıyla tamamlanmış olup, bebeklerin sağlık durumları yakından izleniyor. Prof. Dr. Karaci’nin uzmanlığı, bu bebeklerin yaşam kalitesini artırmada kritik bir rol oynadı.

İlimiz ve bölgemizde çocuk kalp ve damar cerrahinin olmaması nedeniyle böyle bir uygulamaya gidilmiş olup hastamıza ve yakınlarına bu konforu sağladığımız için mutluyuz. Bu imkânı sağlayan sağlık bakanlığımıza, il sağlık müdürlüğümüze, sağlık bilimleri üniversitesi rektörlüğüne ve değerli hekimimiz Prof. Dr. Ali Rıza KARACİ’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.