Postpartum Kanamanın Cerrahi ve Medikal Yönetimi Sempozyumu Gerçekleştirildi
09 Aralık 2023

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Tıp Fakültesi Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi 9 Aralık 2023 tarihinde alanında başarılı çok değerli uzmanların bir araya geldiği bir sempozyuma ev sahipliği yaptı.

Sempozyum, dünya genelinde postpartum kanamanın önlenmesi ve tedavi edilmesi konusunda güncel gelişmeleri tartışmak amacıyla düzenlendi. Uzmanlar, doğum sonrası kanamanın nedenleri, tanı yöntemleri ve etkili tedavi stratejileri üzerine detaylı sunumlar gerçekleştirdiler.

SBÜ Trabzon Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin - Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Recep Erin öncülüğünde düzenlenen sempozyuma, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Konya Meram Üniversitesi, Ordu Üniversitesinden gelen birbirinden değerli hekimler etkili tedavi stratejileri üzerine detaylı sunumlar gerçekleştirdiler.

Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Rıza Aydın da “Postpartum kanamanın anneler ve bebekler için potansiyel tehlike oluşturan bir durum olduğunu, bu tür etkinliklerin sağlık profesyonelleri arasında bilgi alışverişini teşvik etmeyi amaçladığını bu ve bunun gibi etkinliklere hastanemiz her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirterek sempozyumun katılımcılar açısından verimli olması temennisinde bulundu.”

İl içinden ve il dışından yoğun bir katılımın olduğu sempozyumun sonunda katılımcılara Teşekkür Belgesi takdim edildi.

• postpartumsempozyum