Trabzon Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Yeni Alınan 128 Kesitli Bilgisayarlı Tomografi Cihazı Hizmete Girdi.

Yüksek teknolojik donanıma sahip bilgisayarlı tomografi cihazı sayesinde hastalara daha erken teşhiş konulabilecek. 128 kesitli bilgisayarlı tomografi cihazı sayesinde, hastaneye gelen bir hastanın vücudundaki damar ile ilgili tüm tetkiklerin kısa sürede yapılabileceğini belirten Kanuni EA Hastanesi Radyoloji bölüm sorumlusu Uzm.Dr Mustafa Peker, "Bu cihaz sayesinde, damar hastalıklarının tanısında yeni yöntemler uygulayabileceğiz. Kardiyak incelemeler, kardiyak anjiyografi, beyin anjiyografisi ve diğer damarları da çok kısa sürede görüntüleyebileceğiz. İnme hastalarında perfüzyon görüntüleme, dual enerji görüntüleme gibi üst düzey görüntülemeleri yapabileceğiz. Tomografi cihazının 128 kesitli olması bize görüntülerin daha kaliteli ve daha net olması imkanını sağlıyor.  Cihazın alınması için emek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.