Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Erişkin Aşı Polikliniği Açıldı
30 Mart 2024

Hastaneye herhangi bir nedenle başvuran yetişkin yaş grubundaki hastalardan aşı ile önlenebilir hastalıklar açısından risk altında olanlara bağışıklama danışmanlığı verilmesi ve gerektiğinde poliklinik ortamında aşılarının yapılması amaçlanıyor. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kaşüstü Kampüsü zemin katında Aile Hekimliği Kliniği bünyesinde Erişkin Aşı Polikliniği açıldı.

65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, gebeler, diyabet, kanser ve diyaliz hastaları, kronik kalp, akciğer, karaciğer ve böbrek hastalığı olanlar, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullananlar ve organ nakli hastaları için aşı programları oluşturulacak. Geçmiş aşılar aşı takip sisteminden kontrol edildikten sonra güncel aşı rehberlerine uygun olarak gerekli görülen aşılamalar poliklinikte yapılacak. Aşı yapılan hastalara aşı kartları verilerek sonraki aşılamalar için de randevuları oluşturulacak.