Acil Tıp

Klinik Hakkında

SBÜ TRABZON KANUNİ EAH ACİL TIP KLİNİĞİ KAŞÜSTÜ KAMPÜSÜ
Yeni acil servisimiz Yomra Kaşüstünde 4 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulmuş olup, modern mimarisi ile günümüzün tıbbi teknik imkanlarının kullanılabildiği üst düzeye ulaştırıldı. Acil servis bünyesinde benzer kapasitedeki her acilde olduğu gibi geniş ve ferah bekleme salonu, hastaların sağlık durumuna göre tedavi önceliğinin belirlendiği yeşil, sarı ve kırmızı alan bulunmaktadır. Acil serviste klinik olarak 2 doktor öğretim üyesi, 6 acil tıp uzman hekimi, 15 acil tıp asistanı, 7 pratisyen hekim görev yapmaktadır. Nöbetlerde acil servis bünyesinde günlük 1'i acil tıp uzmanı olmak üzere toplam 5 hekim görev yapmaktadır. Ayrıca 27 hemşire, 13 sekreter ve 20 posta/temizlik elemanı şiftlerde görev almaktadır. Bölgemizin en büyük ve donanımlı acil servislerinden biri olup halihazırda günlük 350-400 civarında hastaya hizmet verilmektedir.

Triyaj alanı adını verdiğimiz bölümde hastanın kısa hikayesi tecrübeli bir hemşire tarafından alındıktan sonra resmi evrak ile ilgili hasta kayıt işlemleri, hasta kayıt bölümümüzdeki görevli memurlar tarafından yapılmaktadır.

Hastaların ultrasonografi ile değerlendirildiği, 2 adet ultrasound cihazı (biri EKO özelliğine sahip) cerrahi ve dahili alanda bulundurulmakta ve acil durumlarda kullanılmaktadır.

Acil servisin yoğunluğu ve buraya gelen hastaların komplike hastalar olması nedeniyle, hastalarımızın acile ilk geliş anında, vakit kaybını asgari seviyeye indirmek amacıyla yapılan fiziki düzenlemeler ve altyapı çalışmaları son sistem olarak dizayn edilmiştir.

Hastaların tedavileri acil servisimizde devam ederken, bu süre boyunca hasta yakınlarının rahat bir ortamda dinlenmelerini sağlamak amacıyla, LCD ekran televizyon ve konforlu oturma gruplarının yer aldığı bekleme salonları oluşturularak, hizmete sunulmuştur.

Acil servis bünyemizde hizmet veren tüm bu ünitelere ilave olarak, bulaşıcı hastalıklar açısından risk taşıyan hastaların, diğer hastalardan izole olarak değerlendirildiği ve bulaşıcı hastalıklarla ilgili eğitimli personel tarafından tıbbi müdahalelerin yapıldığı, 2 adet enfeksiyon (kritik bakı) odamız bulunmaktadır.

Acil yaşamsal destek gereken hastalar, triyaj ünitesine dahi almadan ileri yaşam desteği açısından tam teşekküllü Resüsitasyon Birimi’ne alınarak, gerekli tıbbi müdahale yapılmaktadır. Hızlı resüsitasyon gerektiren majör travma ve medikal hastaların, ilk müdahalesi burada yapılmaktadır. Lokal anestezi ile yapılabilecek kesilerin süture edilmesi, sütur alınması, daha önceden müdahalesi servisimizde yapılmış hastaların pansumanı ile diğer tüm pansumanlar ve gerekli durumlarda travmalı hastalara atel gibi uygulamalar travma alanı içinde bulunan mahremiyete uygun ayrı bir odada yapılmaktadır.

Müdahalesi yapılan hastalarımız 15 yataklı travma müşahade , 11 yataklı dahili müşahade kabul edilerek, sorumlu hemşire ve diğer sağlık personeli tarafından takip edilmektedir. Toplam acil servis sedye sayımız 49 tane olup ihtiyaç halinde artırılabilmektedir.

Şikayeti giderilen hastalar, uygun tedavi ve poliklinik başvuruları önerilerek, taburcu edilmektedir.

Tam teşekküllü üç tane kara ambulansımız mevcut olup eve nakillerimizi sağlamaktayız.

Acil Servisimizde hastaların tahlil ve tetkikleri en ileri digital ortamlarda yapılmaktadır. Buna yardım amaçlı olarak pünomatik sistem adını verdiğimiz sistem hastanemiz ve acil servisimiz bünyesinde hizmet vermektedir.

Başta asistan hekimlere yönelik olmak üzere 1 adet çok amaçlı eğitim salonu, 1 tane toplantı salonu ve personel kantini acil servisimiz bünyesinde bulunmaktadır. Yapılan eğitimlerle, hizmet kalitemizin artırılması, asistanların sağlıklı, huzurlu ve iyi hizmet sunumu sağlayabilmesi amaçlanmaktadır.

Acil servisimize başvuran anstabil hastaların, takip ve tedavisi acil tıp uzmanı (veya öğretim üyesi) ve asistan hekim ekibi tarafından yapılmaktadır.

Sağlık Bakanlığı’mızın çalışmaları ve talimatları doğrultusunda başlatılan branş nöbetleri, hastanemiz bünyesinde tutulmaktadır. Bu anlamda dahiliye, genel cerrahi, beyin cerrahisi ve ortopedi branşlardaki doktorlarımız, 24 saat hizmet vermektedirler.

SBÜ Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis çalışanları olarak, acil servis hizmetinin dikkat gerektiren bir hizmet olduğunu biliyoruz. Bu dikkat gerektiren hizmeti, sunduğumuz hizmet kalitesini her geçen gün artırarak, en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz.

NUMUNE KAMPÜS ÇOCUK-KADIN DOĞUM EK HİZMET BİNASI
Trabzon Ortahisar merkezi konumunda olan Çocuk Kadın Doğum ek binamız 1050 m2 üzerine kuruludur. 24 saat kesintisiz hizmet sunumu yapılan ek binamızda kadın doğum uzmanı, çocuk hastalıkları uzmanı, çocuk acil yan dal uzmanı, acil tıp uzmanı ve pratisyen hekimlerimiz görev almaktadır. Ek binamız acil servisinde travma odası, çocuk/ kadın doğum müşahade, yeşil ve triyaj alanı olmak üzere çağımız günceline uygun acil servis yönetimi yapılmaktadır. Uygun triyaj yönlendirmesi yapıldıktan yeşil alanımızda numaratör ile sıra verilerek karışıklıklar engellenmektedir. Ayrıca yeşil alan içerisinde psikososyal destek odası ile memnuniyetin arttırılması hedeflenmiştir. İlimizin çocuk ve kadın hastalıkları için merkezi konumda olması nedeniyle günde 400- 450 civarı bakısı yapılmaktadır.

Ultrasonografi, EKG, oksimetre, pompa ayar seti, nebülizatör cihazı, soğuk buhar cihazı, aspiratör seti gibi diğer yardımcı çocuk hasta ve erişkine uygun ebatta tıbbi ekipmanlarla hizmet sunmaktayız. Profesyonel ve mesleğinde tecrübeli ebe, hemşire, sağlık memuru, sekreter ve temizlik personeli ile sıkça toplantılar yapılmakta olup kaliteli hizmet anlayışı en önemli hedefimizi oluşturmaktadır.
acil_kasustu.jpg
acil_numune.jpg

14 Şubat 2024