Online Olarak Düzenlenecek Olan Acil Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Başladı.

T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 31 Mayıs- 09 Temmuz 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim olarak yürütülecektir. Kurs programına Hastanemizde çocuk ve erişkin acil servislerinde çalışan veya çalıştırılması planlanan hemşireler, hemşire yetkisi almış ebeler ve sağlık memurları (toplum sağlığı) katılabilmekte olup hastanemiz bünyesinde çalışmakta olan 12 sağlık çalışanımız kursiyer olarak programa katılmışlardır. Ayrıca Covid-19 Pandemisi nedeniyle kurs programımız Online olarak Zoom üzerinden yürütülecek olması Sağlık Tesisimiz için yeni bir deneyim özelliği taşımaktadır.

Sertifika Programının amacı; Akut olarak ortaya çıkan fiziksel ya da psikolojik sorunları olan bireylerin bakımından sorumlu, kritik ve karmaşık hasta bakım gereksinimlerini karşılayabilecek yeterli bilgi, beceri ve tutuma sahip hemşireler yetiştirmektir.

Sertifika Programının açılışında kursiyerlere Hastane yönetimi ve eğitimciler eşlik etmiştir. Açılış konuşmalarında özellikle Pandemi döneminde acil servis çalışmasının ve sağlık ekibinin önemine vurgu yapılmıştır. Bu anlamda acil servis çalışanlarının sertifikalandırılması için daha fazla hassasiyet gerektiği hususu belirtilerek tüm kursiyerlere verimli bir program olması dileğinde bulunmuşlardır.

acilbakimh_m.jpg