Yemek Borusunu Tıkayan Tömür Endoskopik Tünel Yöntemi (STER) ile Çıkarıldı

46 yaşında kadın hastanın yemek borusu ile midenin birleşim yerindeki kısmi tıkanıklık oluşturan 20 mm çapındaki tümörü (gastrointestinal stromal tümör) endoskopik tünel açma yöntemi (STER) ile başarı ile çıkarıldı. Ayrıca 63 yaşında erkek hastada (H.Ö.) yine aynı yöntem ile yemek borusunda kısmi tıkanıklık oluşturan tümör işlem sonunda başarı ile çıkarıldı. Her iki hasta da işlem sonrasında aynı gün yemek yemeye başladılar ve 2 günlük hastane izlemi sonrasında taburcu edildiler.

STER yöntemi dünyada sayılı merkezde uygulanabilen uygulaması zor bir endoskopik ameliyattır. Bu işlem sayesinde özellikle yemek borusu ve  midedeki submukozal tümörler açık ameliyata gerek kalmadan endoskopik yöntemle çıkarılabilir.

Bu işlemlerin gerçekleşmesinde emeği olan Uzm. Dr. Abdullah Murat Buyruk, Uzm. Dr. Ayşe Acar hemşireler Rahime Şahin, Gülsen Bahar, Anestezi teknisyeni Rabi Kaya ve cerrahi ekibimize (Op.Dr.Coşkun Aydın, Op.Dr Afşin Taşdelen, Op.Dr.Ekrem KOÇ, Op.Dr.Aydın AKTAŞ) hastane yönetimi olarak teşekkür ederiz.

ster.jpeg