Hastanemiz Üroloji Bölümü Yeniliklere İmza Atmaya Devam Ediyor

Hastanemiz üroloji kliniği sorumlusu ve Trabzon Tıp Fakültesi dekan yardımcısı Doç. Dr. Hasan Rıza AYDIN tarafından, hastanemiz başhekimi Prof. Dr. Süleyman TÜREDİ’nin desteği ile 27 Mart 2021 tarihinde ‘’perinealüretroplasti’’ ve ‘’3 parçalı penilprotezimplantasyonu’’ eğitimi düzenlendi. Hastanemizde ilk kez eğitim kapsamında ülkemizde konu ile ilgilenen önde gelen bilim insanlarından Prof. Dr. Abdulmuttalip ŞİMŞEK ve ekibi endoskopik (kapalı) yöntemler ile tedavi edilemeyen 2 hastaya perinealüretroplasti ve prostat kanseri ameliyatı sonrası sertleşme problemi ilaçlar ile tedavi edilemeyen 1 hastaya ise 3 parçalı penilprotezimplantasyonu ameliyatlarını üroloji bölümünün 6 uzman doktoru, 3 asistan doktoru ve 2 üroloji ameliyathane hemşiresinin tam katılımı ile canlı cerrahi olarak gerçekleştirdi. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk defa gerçekleştirilen bu cerrahilerin artık yapılmaya devam edilmesi planlanıyor.

perineal.jpg