Çocuk-Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Birimi
14 Şubat 2024

Çocuk-Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Birimi Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsünde hizmet vermektedir. Poliklinik hizmetlerinin yanında birim bünyesinde, tanı sonrası çocuk, ergen ve ailelere olası sorunlara yönelik uzmanlar eşliğinde aile danışmanlığı, grup tedavileri ve ebeveyn eğitimleri verilmekte, özel gereksinimi olan çocuklarda kaynaklar sağlanabilecek eğitimler hakkında eğitim danışmanlığı yapılabilmekte, çeşitli seviyelerde konuşma, dil ve iletişim sorunlarında, yutma, içme ve yeme zorluklarındadil ve konuşma terapisti desteği sağlanabilmekte, çocukların istedikleri, ihtiyaç duydukları veya kendilerinden beklenen aktiviteleri yapabilme becerilerini geliştirme, aktiviteyi ve çevreyi kişilerin katılımını daha iyi sağlayabilecek şekilde düzenlemede ergoterapist destekleri yürütülmekte ayrıca ekonomik, sosyal ve kültürel yönden sıkıntı içinde bulunan ailelerde sorunları tanıyıp çözümlemelerinde sahip oldukları olanakları kullanma, çevredeki olanakları araştırma ve yararlanma konusunda yardımcı sosyal hizmet destekleri verilebilmektedir.

Böylelikle çocukların ve ailelerin bütün sorun ve ihtiyaçları tek bir birimde, farklı profesyonellerin katılımı ile çözülebilmektedir. Ayrıca çocuklar ve ailelerle birimde yer alan aynalı ve kapalı devre kamera sistemleriyle çalışan odalarda görüşmeler yapılabilmektedir. Birim Türkiye’nin dünya standartlarında hizmet veren ilk Multidisipliner Çocuk Ergen Ruh Sağlığı Birimi olup ailelerin ihtiyaç duydukları bütün birimler aynı merkezin içinde yer almakta, ihtiyaç duyulan bütün uzmanlar ailelere görüş sağlamakta böylelikle birimde devlet imkanlarıyla hiçbir yere gitmeden tüm yönleriyle destek verilebilmektedir.

Bu yönüyle Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Birimi Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsünde alanında sahip olduğu nitelikli, gelişmiş ülke standartları ile Türkiye’ye örnek olabilecek donanım ve çalışma planına sahiptir.

• Cocukpsikiatri (1).jpeg
  • Cocukpsikiatri (2).jpeg