Hastanemiz Sigara Bırakma Merkezince Double Tree By Hilton Trabzon Çalışanlarına Tütün ve Sigara Bağımlılığı, Sigaranın Zararları ve Sigara Bırakma Yöntemleri Konulu Eğitim Verilmiştir.

Hem. Nurcan MERÇÜL tarafından verilen eğitimde; Tütün ve Sigara bağımlılığı, dünyada ve ülkemizde sigara gerçeği, sigara ve zararları, pasif içicilik, sigara bırakma yöntemleri ile  bıraktıktan sonraki ilk 20 dakikadan 15 yıla kadar vücutta meydana gelen olumlu değişimler anlatıldı.

Sigara; İçermiş olduğu 4000’i aşkın kimyasal madde sebebi ile insan sağlığı açısından doğrudan büyük risk ve tehlikelere gebe olan zararlı bir maddedir. Sigaranın zararları insan vücudunda yalnızca bir noktaya odaklanmamakta, insan vücudundaki birçok farklı organ, doku ve sistem sigara sebebi ile doğrudan zarar görebilmektedir.

Verilen eğitime hastanemiz Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Mine DEMİRBAŞ ve Sağlık Bakım Hizmetleri ve Koordinatör Hemşire Emel ALTUNTAŞ  katılmış olup, ayrıca hastanemiz Sigara Bırakma Merkezi  kurucusu Dr. Celal HOŞ da eğitime katılarak destek ve katkı  sağlamışlardır.

sbirakma1.jpg

sbirakma2.jpg